piatok 17. júla 2015

What to do in Vienna?

Ahoj, možno sa chystáte aj vy vidieť pamiatky Viedne,alebo len nakupovať. Mám tu pre vás zopár typov :)
1. Marianhilferstraße - najlepšia a najväčšia nakupná pešia zóna. Obchody? New Yorker, Zara,H&M,Orsay,Starbucks,Body Shop a mnohé iné sú samozrejmosťou
2. Prater - zábavný park, v ktorom nechýba ani jazda v kočiari na koníkoch, dobrodružné a adrenalínové atrakcie,sladké obchodíky a prehliadka celebrít vyzerajúcich ako
skutoční ľudia, s ktorými sa môžete odfotiť
3. Aida - najznámejšia viedenská cukráreň, kde každý kúsok chutí neopísateľne dobre. Tu som prvý krát ochutnala francúzske špeciálne koláčiky známe pod názvom macarons :)
4. Návšteva jazierka a prechádzka po parku - viedenský park je krásne miesto na pikniky a relax. Je to vlastne ako les s chodníkmi a lavičkami. Cez park pravidelne prechádza Liliputbahn, menší vláčik s historickým vzhľadom a obľúbenou atrakciou nielen pre turistov, pretože môžete z neho sledovať okolie a je to prijemná oddychová cesta.
Rozmýšľate nad návštevou Viedne? Mnoho vecí som nespomenula,ale to by bolo skutočne nadlho. :)
Tak prikladám aj zopár fotiek,aby som vám trošku priblížila krásu Viedne.

Hello, may you are going to see sights of Vienna, or just shopping there . Here I have some tips for places to visit :)
1. Marianhilferstraße - the best and biggest shopping area in Vienna. Shops? New Yorker, Zara,H&M,Orsay,Starbucks,Body Shop and more of them are matter of course
2. Prater- an amusement park, where you can not miss horse riding in a coach, adventurous and adrenaline atractions, sweet shops and parade of celebrities or dolls looking like them. Youcan take a photo with them.
3. Aida- the most famous patisserie in Vienna, where every piece tastes awesome. Here I have tried macarons for the first time .
4. Visiting lake in Vienna and walking trought the Park - the park is the best place for relaxing and picnics, also you can go on Liliputbahn , which looks historical and can take you around the area, I guess for around 20 minutes.
Do you think about visiting Vienna? I have not mentioned many things, because there are may things to do and it would take long pages of readding :) Here are some pics I took when I have been there .

Me and Tonie , shopping on Marianhilfer Strasse

What I bought there?

Marianhilfer Strasse

Prater :)  

4 komentáre:

  1. Pozývam ťa na moju giveaway :) http://aduliksun.blogspot.sk/2015/07/giveaway-za-36-000-pozreti-na-blogu.html :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I might go there next week (if I finally stop being sick, that is). Nice tips. Love shopping in Vienna.
    www.MarinaSays.com

    OdpovedaťOdstrániť