pondelok 28. septembra 2015

Let's visit Paris!

Videli ste žiariť Eiffelovu vežu?
 Milujete nákupy v plnom prúde?
 Zaujíma vás bohatá história?
 Navštívili ste už Disneyland?
 Vychutnávate si aj vy radi nové špeciality?

Možno ste sa zamysleli nad týmito otázkami a v duchu ste si povedali na niektoré z nich áno. Paríž má svoje čaro, ktoré som sa už odmalička snažila objaviť. Najprv ma ohromila samotná atmosféra mesta plného umelcov, módnych štvrtí, kaviarní, historických pamiatok a kreatívnej energie. Očakávala som, že jediné, čo potrebujem vidieť je Eiffelova veža, no na moje prekvapenie, miesto som si zamilovala z celkom iných dôvodov. Pri cestovaní metrom vám vždy niekto hrá na harmonike či už inom hudobnom nástroji, pri čom si vychutnáte cestu mestečkom viac, ako si zatiaľ myslíte. Cestou pri prechádzkach máte možnosť navštíviť mnohé obchodíky, kaviarne s nádherným dizajnom, ktoré si obľúbite po chvíli, nakupovať v obchodoch ako Zara, Sephora,New Yorker, C&A, H&M, Forever21 a mnohé iné. Starbucks kávička je tam veľmi obľúbená, nájdete ju dokonca aj na benzínkach. A nebudem vás veľmi zdržovať aby sme sa dostali k podstatným veciam, ktoré by vás možno zaujímali.

Aké ceny sú v Paríži?
Toto je drahšie mesto, preto radšej nakupujte v potravinách, kde sú ceny porovnateľné s našimi. Ale napríklad pod Eiffelovkou sú bagety so základnými ingredienciami (maslo,šunka,syr) za ceny 11.90€ a vyššie.
Aké sú ceny na nákupných zónach v Paríži?
!Výhoda! - ceny za tovar sú tu pre mnoho značiek lacnejšie, keďže sú ich produkty vyrábané prrismo vo Francúzsku. Sú obchody aj na Eiffelovke? Samozrejme sa obchody nachádzajú aj na každom poschodí Eiffelovej veže, kde sú nielen bufety ale aj suvenírové obchodíky , kde si môžte kúpiť aj rôzne doplnky.
 Akú majú strach ľudia bežne v Paríži?
Francúzi sú zvyknutí na turistov z rôznych krajín, čiže je tam viacmenej mnoho kuchýň. Ich špecialitou sú hlavne syry. Jedlá väčšinou obsahujú šalát.
 Dá sa dohovoriť po anglicky?
Väčšinou nie, ale v obchodoch obchodoch to nie je problém. Francúzi nie sú ochotní hovoriť po anglicky, veľa krát ani vôbec nerozumejú. V potravinách a nákupných zónach sú ale povinné predavačky ovládať anglický jazyk. Ak neviete vôbec po francúzsky, je lepšie si zakúpiť poznávací zájazd.
Ako sa obliekať v Paríži?
Nie je nevyhnutné nosiť na odevoch všetko s Eiffelovou vežou. Pokojne si oblečte outfity vášho štýlu, ale nesnažte sa nosiť baretky, fúziky a hrať sa na francúzov, je to presne také isté ako keby oni chodili na Slovensku v krojoch, čiže neprirodzené.

Dúfam, že vás tento článok inšpiroval alebo zodpovedal vaše otázky. Čo vás na Paríži najviac oslovuje? Navštívili ste už Paríž? Ak áno , nechajte mi v komente, ako tam bolo :)

English Version:

 Have you ever seen Eiffel Tower?
 Do you love shopping? 
Are you interested in rich history? 
Haven't you visited Disneyland yet?
 Do you enjoy eatting new specialities?

 Maybe you were thinking about these questions and may you answered yes for some of them in your mind. Paris has it own's magic , which I was trying to discover since I was little. First I was out of the words because of atmosfere there. The city full of artists, fashion streets, cafés, historical monuments and creative energy. I expected that all I need is to see Eiffel Tower, but surprisingly I fell in love with this place from different reasons. While you are travelling by subway, someone always plays on harmonica or any kind of music instrument, and you enjoy travelling trough the city more than you think . When you decide to go for a walk, you can stop to see many cool shops, cafés with gorgeous design, which you will love in a minute, or just go shopping in awesome shops like Zara,Sephora,Forever21, MAC, New Yorker, C&A , H&M, Nike,Guess and so on.. Starbucks coffee is their favorite one, you can also find it on most of gas stations. Let's move to important things.

What are typical french prices?
The city is too expensive, rather shop in ordinary shops, where are prices comparable with our's. But for example under Eiffel Tower an ordinary baggette (including butter,ham and some cheese) costs 11.90€ and more.
What are prices for clothes-shopping?
!ADVANTAGE! - prices for many products are cheaper then we are used on, because many of them are created in France (L'Oreal Paris, Channel).
 Are shops on the Eiffel Tower? 
Of course, you can find there buffets, but also many souvenir shops, where you can buy also jewelery, simly everything like cups,postcards,bags...
 What kind of food is sold in France?
They are used on tourists, so you can find there everything, but especially every kind of cheese. Foods usually include lettuce or vegetable salat.
 Is it possible to speak English?
Not really , because french people can't speak english, they are too patriotic, but in most of the shops, this is not a problem . If you can't speak french , it is much better to order some excursion. Leader will also tell you some interesting facts.
How to dress up in Paris? 
It's not necessary to wear everything with Eiffel Tower,berets or moustages like legendary french people. It's like wearing old fashioned costumes, just weird. Feel good in your outfits.




 I hope that this article inspired you or answered your questions. What do you like the most on Paris? Have you ever visit this place? If yes, leave me comment how did you like it :) !

6 komentárov:

  1. I love Paris! Visited France a few years back and fell in love with the Eiffel Tower
    www.blogsbyfa.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Did you also see it at night? I unfortunatelly didn't , because no time

      Odstrániť
  2. You should learn French and move there after high school. Seriously, I think you'd be a much happier person + you look a little French!
    www.MarinaSays.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. I can speak french :) and thank you :) ! But i want to also see the beauty of other cities....

      Odstrániť
  3. Ach, jak já bych se tam ráda vydala. Odpověděla jsem si ano ve všem co jsi výše napsala.

    http://debielova.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je nádherné miesto, určite sa tam vrátim :) dúfam, že sa tam raz dostaneš :))))

      Odstrániť